Bio Goat Meat u.a. (i.o.) en Agrifirm slaan handen ineen

Komend jaar gaan alle biologische geitenhouders 15% van de geboren bokjes biologisch opfokken. Om dit in goede banen te leiden organiseert de coöperatie Bio Goat Meat u.a., die in oprichting is, samen met Agrifirm studieclubbijeenkomsten. Dit lezen we op de website van Agrifirm.

Vereniging ‘De Groene Geit’ heeft in 2016 en 2017 een sectorplan ontwikkeld waarin de verplichting is opgenomen om in de nabije toekomst alle biologische bokken op te fokken en een coöperatie op te richten die vlees op een liefst rendabele manier in de markt gaat zetten. Met de oprichting van Bio Goat Meat hoopt de vereniging een belangrijke stap te zetten in deze ontwikkeling.

Tijdens de bijeenkomsten zal vooral veel uitwisseling plaatsvinden van ervaringen die diverse geitenhouders hebben met het opfokken van bokken tot verschillende leeftijden met de voor- en nadelen van dien. Ton van Rijn en Johan Jansen van Agrifirm zullen de bijeenkomsten begeleiden en tips voor het voeren van bokjes delen. “Agrifirm staat voor een verantwoorde voedselketen voor de toekomstige generaties, daarom vinden wij het erg belangrijk om hierin actief deel te nemen”, aldus Van Rijn.

Delen via:

Reacties zijn gesloten.