Brabant: verder onderzoek naar alternatief luchtwasser

De provincie Brabant stelt de subsidie voor boeren die de nieuwste innovatie willen toepassen langer open. De zogenaamde First-movers subsidie is onderdeel van de verbreding van de mogelijkheden de veehouderij te verduurzamen. Mogelijke alternatieven voor de luchtwasser moeten verder onderzocht worden.

De verwachting is volgens de provincie dat er dit jaar meer nieuwe stalsystemen bij zullen komen. ‘Daarmee komen er steeds meer alternatieven beschikbaar voor boeren om aan de milieueisen te voldoen’, aldus de provincie.

Voor de geitenhouderij

Wat kan de Brabantse geitenhouder verwachten? Een woordvoerder van de provincie meldt desgevraagd: “Voor geiten zijn diverse typen luchtwassers toegestaan, veehouders kunnen hiermee voldoen aan de Verordening natuurbescherming van de provincie Noord-Brabant. De laatste maanden heeft de geitensector een aantal ideeën voor geitenstallen aangedragen die mogelijk een alternatief zijn voor luchtwassers. Deze moeten nog verder onderzocht worden. Onze ondersteunende maatregelen zoals subsidie voor validatiemetingen, ondersteunen de geitensector bij dit onderzoek.”

Delen via:

Reacties zijn gesloten.