Geen bouwstop voor geitenhouderij Overijssel

De Overijsselse Provinciale Staten zien geen reden om de geitenhouderij aan banden te leggen. Dat meldt RTV Oost. De Staten baseren zich op een gezondheidsanalyse van de GGD waarin wordt geschat dat 400 mensen jaarlijks extra risico lopen op een longontsteking omdat ze in de buurt van een geitenbedrijf wonen.

PVV, CDA, VVD, D66, ChristenUnie en SGP benadrukken dat het gaat om een schatting en dat je daarom voorzichtig moet zijn met het nemen van ingrijpende maatregelen. De oppositiepartijen SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA en 50Plus willen wel onmiddellijk maatregelen na aanleiding van de GGD-analyse. D66, VVD en CDA pleiten ervoor om het contact tussen geitenhouders en hun buren beter te maken. Zo heeft de provincie een speciaal team dat dit contact kan verbeteren en bij bedrijven kan aandringen op het nemen van maatregelen, wanneer de buurt daarom vraagt.

De provinciale politiek nam vandaag nog geen besluiten. Die worden in maart genomen bij de plenaire vergadering van Provinciale Staten. (RTV Oost)

 

Delen via:

Reacties zijn gesloten.