Geen vergunning voor geiten op Bakel

Geitenhouder Martijn Knoops krijgt geen natuurbeschermingsvergunning voor de locatie Muizenhol 1 in Bakel. De provincie Noord-Brabant heeft zijn bezwaren terzijde geschoven. De vergunning is in juni geweigerd op grond van de Beleidsregel natuurbescherming.

Het houden van een geitenhouderij op die locatie kan negatieve gevolgen hebben voor de soortenrijkdom in het gebied Deurnsche Peel & Mariapeel, dat deel uitmaakt van het Europese netwerk van natuurgebieden Natura 2000, zo liet de provincie weten.

Knoops heeft een bedrijf aan de Grotelseheide 4 in Bakel en wil uitbreiden naar Muizenhol. Zonder deze vergunning is dat uitgesloten. Ook met de omgevingsvergunning voor uitbreiding van het bestaande geitenbedrijf aan de Grotelseheide loopt het niet erg soepel. De Omgevingsdienst, die de vergunningsaanvragen voor de gemeentes regelt, heeft in april een groot aantal overtredingen geconstateerd. Volgens de gemeente heeft Knoops wettelijk het recht om een legalisatieverzoek in te dienen voor de geconstateerde overtredingen en heeft hij dat ook gedaan. De beoordeling daarvan duurt enige tijd, afhankelijk van de complexiteit. (Eindhovens Dagblad)

Delen via:

Reacties zijn gesloten.