Melkprijzen

De geitenhouder transparantie en inzicht bieden in de melkprijs van het erf af, gedurende een langere periode. Dat is het doel van de geitenmelkprijsvergelijking. Tweemaandelijks stelt AgriMedia Wageningen deze vergelijking samen, in opdracht van LTO Melkgeitenhouderij. De prijzen zijn berekende prijzen, en omgerekend naar een aantal standaarden (een jaarlijkse melkproductie van 600.000 kg melk volgens een maandelijks productiepatroon met maandelijks variërende vet- en eiwitgehalten en eersteklas melk). Vanaf juli 2015 worden de melkprijzen berekend bij een jaarproductie van 800.000 kg melk.
Download hier het Jaarrapport geitenmelkprijsvergelijking 2013

De gemiddelde geitenmelkprijs lag in 2014 op € 69,31 per 100 kg. Die was nog nooit zo hoog over een kalenderjaar. Dat blijkt uit de geitenmelkprijsvergelijking van LTO Melkgeitenhouderij en vakblad Geitenhouderij, die de prijzen van acht Nederlandse afnemers van geitenmelk bijhouden.
Download hier het Jaaroverzicht geitenmelkprijsvergelijking 2014

De gemiddelde geitenmelkprijs die zuivelondernemingen over 2015 betaalden was
€ 69,99 per 100 kg melk. In 2014 was die prijs naar ongekende hoogte gestegen,
en in 2015 wist hij zelfs nog iets verder te stijgen. Dat melden LTO Melkgeitenhouderij
en vakblad Geitenhouderij, die met de prijzen van acht Nederlandse afnemers van geitenmelk elke twee maanden de geitenmelkprijsvergelijking samenstellen.
Download hier het Jaaroverzicht geitenmelkprijsvergelijking 2015

 

Bekijk de melkprijzen van juli – augustus 2017 >>

Eerdere melkprijzen:

Reacties zijn gesloten.