NIEUWS


Veel oorzaken voor jeuk bij geiten

9 aug 2022 | Premium

Jeuk heeft grote invloed op het functioneren van de geit. In de hobby- en commerciële geitenhouderij betekent dit ongerief een aantasting van het welzijn van de geit waarbij prestaties, zoals melkgift of groei, achterblijven. Jeukklachten kennen een breed scala aan mogelijke oorzaken.


Nationaal Geitenevent: laatste kans om geiten aan te melden voor keuring

8 aug 2022

De Stichting Landelijke Geitenkeuring organiseert op het Nationaal Geiten Event 2022 weer de Nationale Geitenkeuring. Deze week (tot en met 13 augustus) is het nog mogelijk dieren aan te melden voor de keuring.

Vliegenbestrijding, voor een gezondere veestapel

4 aug 2022 | Kennispartner

Met warm weer hebben we helaas ook weer last van veel vliegen. En dat is niet raar, want een vlieg kan wel 500 tot 1000 eitjes leggen. Zodra de temperatuur oploopt, groeien de eitjes uit tot maden en vliegen die in no-time voor een flinke vliegenoverlast zorgen.

Proefstalstatus aangevraagd – Minder ammoniak met sproeisysteem

4 aug 2022 | Premium

Vijf Brabantse melkgeitenhouders willen samen met Goat Support Holland en Animal Life Plus het Animal Life Plus-sproeisysteem zo snel mogelijk op de Rav-lijst krijgen. Daartoe is een proefstalstatus aangevraagd bij de RVO.


Nationaal Geiten Event 2022: Stikstof Spreekuur

3 aug 2022

Tijdens het Nationaal Geitenevent, dat wordt gehouden op 10 september in de IJsselhallen in Zwolle, worden er gedurende de dag twee Stikstof Spreekuren gegeven.


‘Alle bokjes groot brengen voor humane consumptie’

3 aug 2022

In het jaar 2025 alle geitenbokjes groot brengen tot minimaal geschiktheid voor humane consumptie. Dat is het doel van LTO vakgroep Melkgeitenhouderij en de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie. Het doel wordt als eis ondergebracht in KwaliGeit. Dat meldt het Platform Melkgeitenhouderij.


Eigenaar van verdwaalde berggeiten gezocht

3 aug 2022

In het Belgische Turnhout is de politie op zoek naar de eigenaar van zes verdwaalde berggeiten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Er is een opsporingsbericht verspreid.


Nederlandse Alpine-geit

28 jul 2022 | Premium

Er komen meer British Alpine en British Toggenburger geiten in Nederland. Fokkers hebben op dit moment de mogelijkheid deze dieren te registreren als Nederlandse Alpine-geit. Een rasomschrijving moet nog gemaakt worden.