NIEUWS


Jeannette van de Ven (LTO) over stemming Wet Dieren: ‘Knijp m’n billen bij elkaar’

18 mrt 2024 | Premium

Dinsdag 19 maart stemt de Kamer over een nota van wijziging voor de Wet Dieren. Wordt die wijziging aangenomen, dan vervalt het amendement van Leonie Vestering (PvdD) dat volgens minister Adema niet handhaafbaar is. Daarvoor in de plaats komt dan lagere wetgeving, een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) en voor de invulling daarvan zou het […]


Zes Nederlandse geitenkazen in de prijzen bij wereldkampioenschap

14 mrt 2024

Maar liefst zes Nederlandse geitenkazen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Championship Cheese Contest. Op 5 en 6 maart 2024 werd de 35e editie van het wereldkampioenschap gehouden in de Amerikaanse Staat Wisconsin. 


Gijs breidt team uit met Karl Peeters

14 mrt 2024

Door een toenemende vraag vanuit België naar voer en advies kondigt Gijs aan dat Karl Peeters toetreedt tot het team. Peeters is, zo meldt het bedrijf, een ervaren adviseur met kennis van de Belgische geitenhouderij.

Veel profijt dankzij vroege inzet Grow PEQ® Akticalc+

13 mrt 2024 | Kennispartner

Door stijgende kunstmestprijzen ging Robbin Voorend op zoek naar andere manieren om de opbrengst van zijn grond te verhogen. Hij probeerde twee jaar achter elkaar Grow PEQ Akticalc+ en ervaarde dat hij door een vroege inzet nog meer resultaat boekte.

Leeftijdsafdelingen maken

13 mrt 2024 | Premium

Het maken van verschillende afdelingen in de lammerenstal met een leeftijdsspreiding van maximaal drie weken, draagt bij aan het bereiken van het optimale stalklimaat. Maar eenvoudig is het niet om continu een perfect stalklimaat voor lammeren te handhaven.


Kaasleverancier Zijerveld wijzigt naam naar Velder

11 mrt 2024

Kaasleverancier Zijerveld uit Bodegraven heeft zijn naam gewijzigd naar Velder. Het bedrijf is sinds 2013 een dochterbedrijf van Friesland Campina. Het bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar. In 1989 gingen Zijerveld en de Gebroeders Veldhuyzen samen verder als Zijerveld en Veldhuyzen. De nieuwe naam verwijst volgens Velder naar de rijke geschiedenis van het bedrijf, […]


Structuur en zuur in balans – Graskuil als snoepjes

6 mrt 2024 | Premium

Je bent er in stilte wel een beetje trots op, die graskuil met 1.000 VEM. En je verheugt je al op een flinke productie van de verse geiten. Maar … de melktank komt niet vol. Waar gaat het mis?


Live emissiemetingen zijn de toekomst

4 mrt 2024

Stalsensoren die continue emissies meten en deze meetsignalen doorgeven aan een monitoringsprogramma van een meetinstantie. Volgens WUR-onderzoeker Albert Winkel is emissiemonitoring met behulp van doelvoorschriftvergunningen nu al mogelijk. In januari 2024 overhandigde hij een nieuw meetprotocol om de emissies in stallen 24/7 te meten aan de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Infrastructuur en Waterstaat.