NIEUWS

‘Deze melkstal zouden we zo weer kiezen’

8 apr 2021

De SAC carrousel buitenmelker voor geiten is een zeer gebruikersvriendelijke oplossing voor grotere kuddes en hoogproductieve geiten. Met de mogelijkheid om wel meer dan 1000 geiten per uur te melken.

Geitenmelkprijzen januari en februari 2021

7 apr 2021

De gewogen gemiddelde voorschotmelkprijs is in januari 2021 € 74,08 en in februari 2021 € 74,35 per 100 kg standaardmelk. Vergeleken met het gewogen gemiddelde in februari vorig jaar is er sprake van een stijging van € 1,15 per 100 kg. Ten opzichte van de vorige publicatie in december is de gewogen melkprijs gestegen met € 1,21 per 100 kg. Dit komt door een enkele prijsverhoging en met name door hogere vet- en eiwitgehalten in de standaardmelk.


Doneeractie voor zieke geiten in Zwolle

7 apr 2021

Dierenweide ’t Spiekertje in Zwolle-Zuid is een doneeractie gestart om de dierenartsrekening te kunnen betalen. De kosten lopen op, omdat geiten en schapen ziek worden van brood en verkeerd voedsel.


Geiterij dealer van GIC in Nederland en België

6 apr 2021

Geiterij in Diessen (NB.) wordt exclusief dealer van Goat Improvement Company in Nederland en België. Door de samenwerking kan Geiterij nu ook de genetica van GIC aanbieden.


GIJS ziet aantal geleverde liters melk stijgen

2 apr 2021

Diervoederleverancier heeft het aantal geleverde liters melk van haar geitenklanten zien stijgen. De vet- en eiwitgehaltes zijn ook gestegen. Dat blijkt uit de Melkgeitenmonitor van Agrovision, zo melt GIJS in een persbericht.


Recordresultaat voor ABZ Diervoeding

29 mrt 2021

ABZ Diervoeding heeft 2020 afgesloten met een financieel resultaat van bijna 4,2 miljoen euro. Dat is het hoogste resultaat sinds de oprichting van het bedrijf in 2013. De helft van het resultaat wordt door middel van een nabetaling uitgekeerd aan de leden. De afzet van geitenvoeders steeg in 2020 met 20 procent.  Afgelopen jaar bestond […]

Ergonomisch melken voor nu en in de toekomst

25 mrt 2021

Het is een uitdaging om in deze tijd een duurzame en winstgevende melkveehouder te zijn. Eenvoudige en innovatieve oplossingen moeten aansluiten bij uw behoeften en die van uw geiten, zodat u efficiënt kunt ondernemen.

Het lam een goede start geven – Koebiest; wat zit erin?

25 mrt 2021

Koebiest geven aan lammeren is na geitenbiest de beste optie. Ook met koebiestpoeder kan het lam prima weerstand opbouwen. Maar dat is niet het enige wat die eerste melk te bieden heeft. Er zit méér in koebiest.