NIEUWS


Afronding VGO-onderzoek gepland eind 2024

19 apr 2024

Het VGO-III onderzoek naar de gezondheid van omwonenden van geitenhouderijen staat gepland om dit jaar afgerond te worden. Het rapport zal eind van 2024 aan de opdrachtgevende ministeries opgeleverd worden. 

Wat te doen aan een te hoog kiemgetal?

18 apr 2024 | Kennispartner

Het kiemgetal is op veel geitenbedrijven een punt van aandacht. Tweederde van de bedrijven heeft weleens problemen gehad met een te hoog kiemgetal. Dit kan door verschillende factoren veroorzaakt worden, het achterhalen van de oorzaak is dan ook de eerste stap in de strijd tegen het kiemgetal.

‘‘Wat er gangbaar niet is, hebben wij meteen biologisch gemaakt’’

17 apr 2024 | Premium

Wat begon als afstudeerstage, mondde uit in de introductie van biologisch geitenijs in een supermarkt. Halverwege januari werd ‘salty caramel temptation’ bekroond tot ‘Biologisch product van 2024’. Het is duidelijk: Happy Goats Goodness van oprichters Victor Boone en Lars Hoffmann, timmeren aan de weg.


Subsidie voor wolfwerende maatregelen in Zeeland

17 apr 2024

De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten . Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 


Wet Dieren: nu nog geen regels voor geiten

16 apr 2024 | Premium

Voorlopig staan er nog geen regels over geiten in de Wet Dieren. Het is een van de sectoren waarvoor waarschijnlijk in de tweede helft van de twintiger jaren een Algemene Maatregel van Bestuur gaat gelden.   19 maart stemden de Tweede Kamerleden voor het amendement voor de Wet Dieren dat Tjeerd de Groot (D66) en […]


‘Plafond voor Vlaamse geitensector lijkt bereikt’

16 apr 2024

Het plafond voor de geitenhouderij in Vlaanderen lijkt bereikt. Dat schrijft Vilt, het Vlaams infocentrum voor land- en tuinbouw. De reden voor het bereikte plafond zou de dalende Chinese vraag naar melkpoeder zijn.


Ausnutria test nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen

15 apr 2024

Ausnutria legt de laatste hand aan de bouw van een nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen. In de nieuwe fabriek worden binnenkort gasloos halffabricaten van baby- en kindervoeding geproduceerd.

Meer opbrengst, gezonder gewas en smakelijk ruwvoer

12 apr 2024 | Kennispartner

'Een fris en smakelijk gewas in de kuil, dat is het belangrijkste voor een goede voeropname', is de stellige mening van Ed Nieuwenhuizen. Als loonwerker zag hij bij zijn klanten goede resultaten met Grow PEQ Maize. Op zijn eigen vleesveebedrijf nam hij afgelopen jaar de proef op de som.