Over ons

Professionele én hobbygeitenhouders

Vakblad Geitenhouderij schrijft over de vele aspecten die aan de geitenhouderij verbonden zijn en het richt zich daarbij zowel op de professionele melkgeitenhouders als op de hobbygeitenhouders.

Vijf erkende geitenrassen

Het vakblad kent een nauwe samenwerking met de NOG, de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij. In deze organisatie zijn de vijf erkende geitenrassen in Nederland vertegenwoordigd, te weten de Nederlandse Witte geit, de Nederlandse Bonte geit, de Nederlandse Toggenburger geit, de Nederlandse Nubische geit en de Nederlandse Boergeit.

De specifieke raskenmerken komen in het vakblad aan de orde, evenals de vele keuringen en andere bijeenkomsten die de fokcommissies van de rassen organiseren. Ook de mijlpalen die de geiten behalen, zoals het produceren van 10.000 liter melk, worden natuurlijk vermeld.

Verder zijn er nauwe contacten tussen het vakblad en de verschillende organisaties die voor geiten en geitenhouders werkzaam zijn. Dan hebben we het bijvoorbeeld over de LTO vakgroep Melkgeitenhouderij, de Nederlandse GeitenZuivel Organisatie, de Gezondheidsdienst voor Dieren, maar ook de verschillende voerfirma’s die geitenvoer maken.

Vakblad Geitenhouderij lezen?

Bekijk onze abonnementen.

Uitgever

Vakblad Geitenhouderij is een uitgave van AgriMedia BV.