Niet gecategoriseerd

Vrijdag 27 november 2009

Na een onrustige nacht denk ik: ik ga niet afwachten, ik wil wat doen. Onder het melken laat ik mijn gedachten gaan. Ik besluit om de veearts te bellen, misschien weten zij meer. Onze veearts belooft ook rond te bellen.
Ik bel de GD. “Goh, hoe staat het met het vaccin tegen Q-koorts?” Er blijkt geen vaccin voorhanden te zijn en we staan nog steeds op de wachtlijst, zelfs niet bovenaan. Had ik niet anders verwacht. Maar op het moment dat ik meld dat mijn bedrijf besmet is verklaard, staan we meteen bovenaan de lijst.
Dan denk je dat het vaccin nog gemaakt moet worden. Maar zelfs dat is niet het geval. Er liggen 50.000 doses bij de GD te wachten. Het duurt alleen wel een week voordat een aantal daarvan bij onze veearts is. We maken met onze veearts een afspraak voor woensdag 9 december, dan gaan we alles vaccineren. Volgens de informatie die onze veearts had ingewonnen, is de kans op abortus bij deze vaccinatie niet groter dan bij een Covexin-enting (clostridium).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief