Gezondheid

KSG tevreden over beleid

Het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders is tevreden met het Q-koortsbeleid voor de kleine houderijen, zoals dat door LNV aan de Tweede Kamer is meegedeeld. De deskundigencommissie van VWS en LNV heeft advies uitgebracht en concludeert dat er geen aanwijzingen zijn voor extra gezondheidsrisico’s van deze hobbyhouderijen bij de verspreiding van Q-koorts. De deskundigen adviseren dan ook geen extra maatregelen te nemen, anders dan die gebaseerd op de al eerder door het Platform zelf uitgebrachte adviezen. Deze maatregelen hebben vooral betrekking op hygiëne bij het aflammeren en op preventie door vaccinatie.
Het beleid van LNV betekent dat de houders zelf hun verantwoordelijkheid kunnen blijven nemen om de eventuele risico’s van Q-koorts te beheersen, geheel in lijn met de Platform adviezen. Dat is belangrijk omdat binnen de bestrijdingsmaatregelen van de overheid bij eerdere dierziektecrises, zoals MKZ en Klassieke Vogelpest, die mogelijkheid niet bestond.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief