Voeren

Boerenbond Deurne breidt werkgebied geitenvoeders uit

De afzet van geitenvoeders groeide de laatste 5 jaar sterk bij Boerenbond Deurne. Met het huidige marktaandeel van 50 procent van de geitenhouders en 60 procent van de tonnages binnen het werkgebied Zuid-Nederland en Noordoost-België is Boerenbond Deurne hier marktleider. De ambitie van Boerenbond Deurne is om marktleider in geheel Nederland en België te worden. Daarom is besloten om het werkgebied voor de geitenhouderijsector van Boerenbond Deurne uit te breiden.
Aanleiding voor deze beleidsbeslissing is de toenemende vraag van geitenhouders om ook geitenvoeders buiten het huidige werkgebied te ontvangen. Deze vraag kan nu ingevuld worden, mede dankzij de uitbreiding en modernisering van de productielocatie in Oirschot (gespecialiseerd in geiten- en rundveevoeders). Tevens is het specialistenteam geitenhouderij van Boerenbond Deurne verder versterkt. Met het huidige hoge marktaandeel is het bedrijf klaar om verdere groei te realiseren. Extra (transport)kosten buiten het huidige werkgebied worden rechtstreeks doorberekend aan de betreffende afnemers buiten het werkgebied.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Gerelateerd

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief