Algemeen

Aldi past verpakking geitenkaas aan

Supermarktketen Aldi past de verpakking van haar geitenkaas aan. Het beeld op de verpakking van een geit in de wei verdwijnt.
De aanpassing volgt nadat Wakker Dier hierover een klacht had ingediend bij de Reclame Code commissie. Wakker Dier weet dat de kaas wordt gemaakt van melk van bedrijven waar de geiten niet in de wei maar op stal worden gehouden.
Wakker Dier trekt de klacht tegen Aldi in. Wel heeft de stichting een nieuwe klacht ingediend; ditmaal tegen fabrikant Bettine die eveneens met een blije geit in de wei op stalkaas pronkt. Wakker Dier wil dat deze misleiding stopt “al zouden we nog liever zien dat de geiten de wei in mogen”.
Wakker Dier gaat door met de actie tegen misleidende geitenkaasverpakkingen: er zijn volgens de organisatie veel geitenkaas- en geitenmelkverpakkingen in omloop waarop ten onrechte een geit in de weide staat. Op het moment dat de Reclame Code Commissie Wakker Dier in het gelijk stelt in de zaak van Bettine, zal Wakker Dier alle geitenkaasfabrikanten met misleidende verpakkingen aanspreken.
Bron: AllePersberichten.nl

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief