Melken | Melkprijs

HGM belooft hoogste melkprijs

Holland Geiten Melk (HGM) wil de productie van kindervoeding en melkpoeders fors uitbreiden. Voor de productie-uitbreiding heeft de zuivelonderneming meer geitenmelk nodig.
“We hebben­ momenteel ongeveer veertig leveranciers en willen in de nabije toekomst toe naar zestig tot tachtig”, vertelt bedrijfs- en melkwinningsadviseur Wouter Bunt van HGM in vakblad Geitenhouderij. “Om geitenhouders te laten zien dat HGM een goede keuze is, betalen we sinds januari 2013 de hoogste melkprijs van de maandelijkse melkprijs­vergelijking van het Productschap Zuivel.”
HGM zegt meerjarig de hoogste melkprijs te kunnen realiseren, onder meer doordat de onderneming niet afhankelijk is van Frankrijk en Europa. HGM-directeur Evert Schilstra: “We verkopen onze producten via eigen dochterbedrijven wereldwijd. We zijn daardoor minder gevoelig voor de grillen – een tekort of overschot – op de Europese geitenzuivelmarkt.”
Lees het hele interview in Geitenhouderij, april 2013 (verschijningsdatum 19 april).
Of vraag deze uitgave als gratis proefnummer aan.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
MelkenMelkprijs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief