Gezondheid

‘Voor een appel en een geit’

Dat is de naam van een innovatie arena, die de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en de Christelijke Agrarische Hogeschool samen organiseren. Tijdens deze dag worden de fruitsector en de geitensector beide belicht, en wordt met aanwezigen gezocht naar oplossingen voor grote dilemma’s in deze sectoren. Elke geïnteresseerde is uitgenodigd.
In 2022 wordt in Almere de Floriade georganiseerd. Het geeft de provincie Flevoland een podium om haar innovaties te tonen aan de wereld. De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en de Christelijke Agrarische Hogeschool dragen graag bij aan het begeleiden van innovaties en ontwikkelen, en willen ondernemers hierin ondersteunen.
Daarom vindt op woensdag 17 februari de innovatie arena plaats. Het programma ziet er als volgt uit:
– Peter Vereecken (Vereecken Fruit Flevoland) neemt je mee in de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf en de wijze waarop zij continu blijven innoveren.
-Adriaan Antonis (Wageningen UR) denkt met collega-onderzoekers en vooruitstrevende ondernemers verder na over innovatieve en duurzame houderij-concepten die passen bij de veehouderij van de 21e eeuw. Van uit een One Health perspectief willen zij voor gezonde veehouderijen kansen creëren voor boeren en consumenten.
– Koen Dittrich (Lector Vitale Agribusiness via cyclische proces- en productieketens) neemt ons mee in zijn visie en geeft aanbevelingen voor het innovatieproces.
Oplossingen bedenken
Na de verhalen van de sprekers, wil de organisatie de aanwezigen in groepen oplossingen laten bedenken voor twee vraagstukken uit de twee sectoren. Ook willen de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en de Christelijke Agrarische Hogeschool graag met de aanwezigen samen werken aan deze oplossingen.
De middag wordt afgesloten met een drankje en een passend hapje.
De innovatie arena vindt plaats in het innovatieve gebouw van de CAH Vilentum Hogeschool aan De Drieslag 4 8251 JZ in Dronten.
Klik hier om u direct aan te melden

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief