Fokkerij | Lammeren

Landskampioenen in Putten

Bregje 32 van de Enkhoeve, een van de Toggenburger lammeren van André Koekkoek is ’s lands mooiste lam. Mooiste geit van het land is Nooro’s Roza 24 van Huib Noordermeer. Deze kampioenen werden afgelopen zaterdag gekozen uit de 235 aanwezige dieren tijdens de Nationale certificaatwaardige geitenkeuring 2019 in Putten.

Bregje 32 zat in een rubriek met goede Toggenburger lammeren, waarbij de jury opmerkte dat de lammeren goed ontwikkeld waren, maar dat er in de rubriek ook wat bemerkingen zijn gemaakt op het gebruik van de achterbenen.
Nooro’s Roza 24 is een tweejarige Witte geit die kampioen werd van een ‘zeer beste rubriek met twee fraaie kopnummers’. Zij werd ook geselecteerd voor Witte geit met het mooiste vooruier, een prijs die ze vorig jaar won. Ditmaal kreeg Nooro’s Roza 24 die prijs niet; de Gerard Bos bokaal voor mooiste vooruier ging afgelopen zaterdag naar de Witte geit Anne van Pieter Schoenmakers.

Algemeen kampioen bij de lammeren werd Bregje 32, de titel algemeen kampioen geiten ging naar Nooro’s Roza 24.
Anne kreeg de prijs voor mooiste vooruier.
Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
FokkerijLammeren
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief