Algemeen

Groei Franse biologische geiten

Het aantal biologische geitenhouders in Frankrijk stopt niet met groeien, schrijft La chèvre. Sinds 2010 is het aantal biologische geitenhouders verdubbeld en het aantal geiten verdrievoudigd, zegt Benoît Baron van het Institut de l’elevage.

 

Met 70 geiten bedrijf is het gemiddeld aantal geiten per bedrijf gegroeid; dat lag in 20019 nog op 53 dieren. Op dit moment is 9 procent van de geitenstapel biologisch. Zo’n honderd melkrijders brengen ongeveer 10 miljoen liter biologische geitenmelk naar de zuivelondernemingen die meer en meer melk zoeken. Volgens het Franse bio-agentschap houden de 1.045 gecertificeerde biologische geitenhouders in 2018, 72.000 geiten. In een jaar tijd is het aantal geitenhouders met 13 procent gegroeid en het aantal geiten met 18 procent. Daarnaast zijn er 135 bedrijven en 6200 dieren in omschakeling. Dat is nog eens 9 procent.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief