Algemeen | Voeren

Geitengilde deelt en ontwikkelt kennis

Een groep van vier geitenspecialisten van vier verschillende voerleveranciers heeft Geitengilde opgezet. Binnen Geitengilde willen de specialisten geitenkennis met elkaar delen en samen nieuwe kennis ontwikkelen.

De groep van vier specialisten bestaat uit Erik Koldenhof van ABZ Diervoeding, Koert Kuizenga van Agruniek Rijnvallei, Erik Jansen Holleboom van Coöperatieve aan- en verkoopvereniging Zuid-Oost Salland en Dirk-Jan Vonk van Van Gorp Diervoeders (gangbaar) en Vonk (biologisch).

Geen fusie

Geitengilde is geen fusie of iets van dien aard tussen de verschillende voerfirma’s. “Maar qua kennis delen we wel alles, alles wordt besproken”, aldus Kuizenga. “Het is geven en nemen en niet alleen kennis halen.” De geitenspecialisten overleggen elke acht weken met elkaar. Ook bezoeken de vier soms gezamenlijk een bedrijf, ze delen onderzoeken, ervaringen en gebruiken elkaars netwerken.

Meer over Geitengilde is te lezen in vakblad Geitenhouderij nr. 5 2021.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
AlgemeenVoeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief