Fokkerij

Frankrijk heeft gesekst sperma voor geiten

Vanaf het voorjaar van 2022 zal er gesekst sperma op de Franse markt zijn. Het is een ontwikkeling van CapGènes, het Franse centrum voor de productie van geitensperma, om te voldoen aan de vraag van geitenhouders.

CapGènes beschikt als eerste over gesekst vrouwelijk bokkensperma, zo schrijft La Chèvre. De resultaten die tijdens de onderzoeksfase zijn behaald, zijn vergelijkbaar met die van runderen, zegt de ki-organisatie: meer dan 90 procent vrouwelijke nakomelingen, een bevruchtingspercentage van 45-50%, en een ongeveer 30 euro hogere prijs dan ongesekst sperma.

Het is een primeur voor geiten: de doses gesekst vrouwelijk sperma arriveren in 2022 in Frankrijk, kondigt CapGènes aan. “Bij koeien wordt al meer dan 10 jaar gewerkt met gesekst sperma, de technologie werkt,” zegt Olivier Ponthoreau, directeur productie bij de Franse ki-organisatie. “Vandaag kunnen we vrouwelijk gesekst sperma bieden aan Franse geitenhouders, een uniek aanbod in de wereld. Het is een mooie vooruitgang in technologie, als reactie op vraag van onze klanten.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief