Algemeen

Myrthe Maurice-van Eijndhoven start 1 november

Per 1 november start Myrthe Maurice-van Eijndhoven als programmaleider Duurzame Geitenzuivelketen. Daarnaast zal zij per die datum actief zijn als beleidsmedewerker voor de NGZO.

Sinds een aantal weken geleden bekend werd dat Maurice-van Eijndhoven de opvolger is van Karin van der Toorn, startte zij met inwerken. Dat is nu afgerond en vanaf 1 november gaat zij echt als programmaleider DGZK en beleidsmedewerker NGZO aan de slag.

Inzet

Maurice-van Eijndhoven is een jaar geleden begonnen als zelfstandige en pakt vanuit deze positie de rol van programmaleider en beleidsmedewerker voor de geitenzuivelketen op. Ze heeft achtergrond en werkervaring in het onderzoek, onderwijs en projectmanagement. Met de start als zelfstandige heeft zij de keus gemaakt om haar energie en kwaliteiten in te zetten voor een duurzame agrarische sector.

DGZK

In 2016 is de geitensector voortvarend aan de slag gegaan met een duurzaamheidsagenda. Dit resulteerde in 2018 met de start van de Duurzame Geitenzuivelketen (DGZK). Al snel nam 65% van de Nederlandse geitenhouders op vrijwillige basis deel aan het programma. Inmiddels is dit afgelopen jaar uitgegroeid naar 92%. Voor 2022 is het doel dat 100% van de geitenhouders verbonden is aan het duurzaamheidsprogramma.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief