Algemeen | Vakbeurs

Vakjury Geiten Event Innovatie Trofeeën 2023 bekend

De vier leden van de vakjury die de winnaars van de Geiten Event Innovatie Trofeeën 2023 (G.E.I.T 2023) zullen kiezen, zijn bekend.

Myrthe Maurice – van Eijndhoven, Bart Bremmer, Alexander van der Schans en Wilma Wolters zullen de inzendingen voor de G.E.I.T 2023 beoordelen en de uiteindelijke winnaars kiezen. Er zijn twee trofeeën te winnen; een door de meest innovatieve melkgeitenhouder en een door de beste innovatie voor de geitensector (product of dienst). Deze trofeeën zijn dit jaar voor het eerst te winnen en zij vormen een nieuw onderdeel van het Nationaal Geiten Event.

Myrthe Maurice – van Eijndhoven is sinds oktober 2012 programmaleider DGZK voor het platform Melkgeitenhouderij en zij is beleidsmedewerker bij NGZO. Zij noemt het een eer om onderdeel te mogen zijn van de vakjury van G.E.I.T en zal zich tijdens de beoordeling van de inzendingen met name richten op duurzaamheid. “Het is mooi om te zien dat de Nederlandse melkgeitensector zich inzet om zichzelf steeds weer te verbeteren en te verduurzamen en daarmee werkt aan haar toekomst,” zegt ze.
Bart Bremmer is al 10 jaar innovatiesocioloog. Hij houdt zich bezig met transitie, specifiek hoe de landbouw het systeem verandert. Hij kijkt daarbij ook naar het individu. Zijn focus bij de beoordeling van de inzendingen voor G.E.I.T zal dan ook met name liggen op het vernieuwende aspect en de gevolgen van de innovatie voor het individuele bedrijf.
Alexander van der Schans is melkgeitenhouder in Zaltbommel. Hij staat achter het idee dat de innovatieve inzet die geitenhouders tonen om te werken aan hun toekomst, wordt gewaardeerd en een podium krijgt. Zijn rol binnen de vakjury zal met name zijn om te kijken naar de praktische toepasbaarheid van de innovaties, en naar de (financiële) haalbaarheid.
Wilma Wolters is redacteur van Geitenhouderij. Zij probeert de inzendingen voor G.E.I.T 2023 op zowel duurzaamheid, vernieuwing, toepasbaarheid en haalbaarheid te beoordelen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenVakbeurs
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief