Algemeen

Nieuw geitenras Nepal produceert kasjmier voor Nederlands modemerk

So Good To Wear is het eerste Nederlandse modemerk dat een volledig eigen productielijn van geit tot winkel kan monitoren. Het merk heeft een nieuw geitenras opgezet in Nepal dat de kasjmier voor de mode produceert. Dat staat te lezen op Duurzaamondernemen.nl.

‘Kasjmier wordt al duizenden jaren gebruikt in landen als Mongolië en Nepal. Het is een langzaam en delicaat proces om dit te kunnen maken, hierdoor is het productieproces van kasjmier uiteindelijk verdwenen uit Nepal. Ondernemers Fons en Jacqui Burger besloten om de productie van kasjmier in Nepal nieuw leven in te blazen en terug te brengen naar de oorsprong. Ze importeerden zes Australische geiten die werden gekruist met een lokale Nepalese soort. Daar ontstaat uiteindelijk een volledig nieuw geitenras uit. Een geit die opgewassen is tegen het Nepalese klimaat én topkwaliteit kasjmier kan produceren. Inmiddels zijn de eerste Amalthea geitjes een feit en wordt het ras dit jaar officieel geregistreerd’, vertelt de website.

Opschalen

So Good To Wear wil als pionier de kasjmier-industrie veranderen. “We laten hiermee zien dat we én een high-end fashion merk kunnen zijn, maar dat zonder dierenleed en met een eerlijke en duurzame productieketen,” aldus CEO Eric Otten. Zo wil het modemerk het geiten-fokprogramma uitbreiden en kleinschalige diervriendelijke boerderijen bouwen om nog meer werkgelegenheid te creëren. Om deze plannen te kunnen realiseren zijn de ondernemers een crowdfunding campagne gestart. Het minimale streefbedrag is inmiddels behaald maar bij het behalen van het maximale doel, kan So Good To Wear het fokprogramma nog verder uitbreiden.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief