Algemeen

Henri Willig Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Henri Willig, oprichter van de gelijknamige kaasmakerij, heeft op dinsdag 26 april de onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij werd een pionier in de biologische zuivelproductie genoemd. Dat meldt Biojournaal.nl.

De heer Willig is een pionier in de biologische zuivelproductie. Zo is te lezen in een persbericht van de Gemeente Waterland. Willig was al een vroege voorstander van de “moderne” methode van zuivelproductie gedurende een periode, waarin deze vorm van bedrijfsvoering niet populair was vanwege financiële en andere uitdagingen. De heer Willig voorziet met deze vorm van boerenbedrijf niet alleen in het belang van het welzijn van de dieren, maar vooral ook in het kritieke belang voor milieu en daarmee verbonden de gezondheid van de consument. De heer Willig is een van de eerste boeren geweest om deze methode toe te passen in zijn eigen bedrijf. Daarnaast ondersteunde en adviseerde hij jonge boeren met een interesse in de biologische zuivelproductie. Tijdens een moeilijke periode voor biologische boeren en het dreigende faillissement van de melkfabriek sprong de heer Willig in voor het vermarkten van de melk met als doel om de melkprijs stabiel te houden. Hierdoor konden de biologische boeren hun werk voortzetten. Daarnaast steunde de heer Willig de boeren financieel, zodat de boeren niet zouden terugvallen naar de originele vorm van bedrijfsvoering. Vanaf 2002 tot op heden adviseert de heer Willig op vrijwillige basis de biologische boeren en stelt bovendien zijn kennis en ervaring ter beschikking.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief