Algemeen

Amalthea van Dijk en Zijerveld gaan samenwerken

Amalthea van Dijk en kaasspecialist Zijerveld uit Bodegraven willen per januari 2010 gaan samenwerken binnen het segment halfharde geitenkaas. Amalthea van Dijk zal zich gaan richten op de verwerking van gepasteuriseerde geitenmelk tot halfharde geitenkaas in diverse verschijningsvormen. Zijerveld zal zich bezighouden met de veredeling, marketing, verkoop en distributie van geitenkaas.
Beide partijen zien voor het segment halfharde geitenkaas interessante groeimogelijkheden. Doordat elke partner zich op haar eigen specialisme zal focussen, voorzien zij dat zowel de productie als de commercie van het segment halfharde geitenkaas verder geoptimaliseerd wordt.
Zijerveld is aanbieder van een totaalassortiment van Hollandse en buitenlandse kaas en aanverwante producten. Het bedrijf kent drie pijlers waarmee het zich wil onderscheiden in de markt: Noord-Hollandse kaas, boerenkaas en buitenlandse kaas. Met geitenkaas voegt Zijerveld hier nu een vierde pijler aan toe.
Amalthea van Dijk is een gezamenlijke onderneming van de Coöperatie voor geitenhouders Amalthea en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief