Gezondheid

Taxatie geiten zorgvuldig bekijken

Voor enkele geitenhouders is het zover; de dieren die geruimd zullen worden, worden getaxateerd. Zodat later het vergoedingsbedrag gebaseerd kan worden op deze taxatie. Misschien wilt u er nog niet aan denken, maar het kan verstandig zijn om een eigen taxateur naar de dieren te laten kijken. LTO raadt in ieder geval aan om de taxatie zorgvuldig te bekijken.
De vergoeding varieert van 250 tot 600 euro, afhankelijk van leeftijd van het dier en gezondheidsstatus van het bedrijf. Het vergoedingsbedrag wordt bepaald door een taxateur die in opdracht van de overheid werkt. “Maar voor geitenhouders is er de mogelijkheid om een eigen taxateur met die persoon mee te laten lopen”, geeft Mark Paauw van ZLTO aan. “Voordat zij de vergoeding aanvragen raad ik geitenhouders aan de taxatie goed te bekijken. Ga je akkoord met de taxatie? Het is mogelijk om daartegen bezwaar te maken.”
Het taxateren gebeurt in de meeste gevallen tegelijkertijd met het selecteren van de dieren die geruimd gaan worden, een paar dagen voor de feitelijke ruiming op een bedrijf gepland staat.
Hoe de vergoeding precies aangevraagd kan worden, kon Mark Paauw vanmiddag nog niet zeggen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief