Niet gecategoriseerd

Woensdag 9 december 2009

Vanmorgen staat het enten tegen Q-koorts gepland. Onze veearts vraagt nog of we wel willen enten. Wij zeggen: “Natuurlijk gaan we enten, al is het alleen maar om onze omgeving te beschermen tegen Q- koorts.”
Op verzoek van het RIVM gaan we ook nog 21 geiten bloedtappen om te kijken welke besmet zijn. Tijdens het enten komt onze oudste dochter melden dat ze wel een telefoniste lijkt, de telefoon staat roodgloeiend. Omdat ze naast haar baan nog een studie volgt wil ze op haar vrije dag huiswerk maken. Daar komt niets van terecht. Ook onze veearts krijgt een paar keer telefoon van journalisten met de vraag of hij weet wie het besmette bedrijf is. We denken eerst nog dat het verstandig is om niets tegen de pers te zeggen. Dan belt een collega-geitenhouder van 10 kilometer verder, op. Ze staan bij hem op het erf met de vraag of hij besmet is. Hij heeft ze te woord gestaan, waarna ze weg gegaan zijn met de mededeling dat ze verder zoeken. Wij besluiten om een interview te geven op de praktijk van de veearts. Dat vindt ’s middags plaats. Ik heb er een goed gevoel bij.
’s Avonds bij de vergadering van de vrijwilligersorganisatie waar ik bij hoor, probeer ik uit te leggen wat er speelt. Iedereen is verbijsterd.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Deel dit bericht: Facebook Twitter LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief

Geitenhouderij archief

Blader in de archieven