Niet gecategoriseerd

Donderdag 17 december 2009

Gisteravond terwijl ik weg was heeft meneer Steijn van de VWA gebeld, om te inventariseren wanneer onze geiten aflammeren. Dat zal zo rond 10 januari zijn. Volgens hem zijn we dan tussen Kerst en Oud en Nieuw aan de beurt om geruimd te worden.
Vandaag bellen alle vrienden en bekenden opnieuw om van ons te horen wat er nu gisteren besloten is. Hun tweede vraag is vaak: “Mag je de melk nu nog wel leveren?” Gelukkig wel, dan hebben we nog wel inkomsten.
Zelfs de burgemeester van onze gemeente belt, we hebben een gesprek van ongeveer een kwartier. Hij belooft ’s avonds terug te bellen, want dan heeft hij meer tijd en hij wil wel graag weten hoe alles in elkaar steekt. Later zal blijken dat hij reeds op deze dag een ambtenaar op deze zaak gezet heeft om alles uit te zoeken, ook wat betreft een bijstandsuitkering voor ons. ’s Avonds heb ik een gesprek van ruim een uur met de burgemeester. Hij wil de hele geschiedenis van ons bedrijf weten. Ook heeft hij de volgende dag overleg met de betrokken burgemeesters uit de eigen en uit buurtprovincies en met mensen van het LNV over de Q-koorts.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief