Gezondheid

Ook vaccinatieplicht voor opfokbedrijven

De verplichte vaccinatie die vanaf 1 januari 2010 geldt, wordt uitgebreid tot schapen en geiten die worden gehouden op een opfokbedrijf, voor zover deze dieren worden opgefokt voor de melkproductie.
Tot op heden gold er geen vaccinatieplicht voor schapen en geiten op opfokbedrijven. Op deze bedrijven staan echter dieren die worden opgefokt en gedekt zullen worden zodat zij uiteindelijk kunnen worden ingezet op melkleverende bedrijven. Het is van belang dat deze dieren gevaccineerd zijn voordat zij gedekt worden zodat zij bij het aflammeren geen risico voor de volksgezondheid opleveren.
Met ingang van 1 januari 2010 is de verplichte vaccinatie ter bestrijding van Q-koorts uitgebreid. In heel Nederland is vaccinatie van bepaalde categorieën schapen en geiten verplicht. Dit betreft schapen en geiten die worden gehouden ten behoeve van de melkproductie, op zorgboerderijen, op kinderboerderijen, in dierentuinen, op locaties waar lammetjesaaidagen worden gehouden, in rondtrekkende schaapskuddes en in natuurgebieden. En nu geldt de vaccinatie dus ook voor opfokbedrijven.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief