Niet gecategoriseerd

Dinsdag 12 januari 2010

Vanmorgen naar Zwolle, naar het nieuwe gebouw van LTO Noord. Volgens mij begon het om half elf, maar het blijkt half twaalf te zijn. Nu is er wel een vooroverleg met een geitenhouder, Suzanne Groot, Jan-Willem Kiezebrink en de heer Entzinger van het ministerie van LNV, waar wij dus per ongeluk binnen rollen. Eerst sturen ze ons weg. Wij zijn boos. Wat is dit voor raar gedoe? Dan komt Jan-Willem ons terug halen en mogen wij er bij zitten. Er wordt vooral gepraat over wat er onder de geitenhouders leeft.
Om half twaalf dus het overleg met alle betrokken geruimde boeren van LTO Noord, het zijn er ondertussen al 18. Veel geitenhouders zijn nog bezig met de waarom-vraag en of het allemaal wel klopt. Voor ons voelt het alsof ze blijven steken in het rouwproces. Wij willen verder, dus laten we kijken wat er kan en mag. Waar kunnen we ruimte halen in de regelgeving om verder te gaan?
Onze jongste dochter blijkt het nog wel erg moeilijk te hebben met alles wat er gebeurd is. Op haar stage gaat het even niet, ze komt eerder thuis. Dat is nog een extra zorg erbij. Hoe lossen we dat op?

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief