Fokkerij | Gezondheid

Schijndrachtige dieren niet meer geruimd

Schijndrachtige dieren zullen niet meer worden geruimd. Dat hebben de ministers van LNV en VWS besloten. Met het sparen van schijndrachtige dieren geven de ministers gevolg aan een in de Tweede Kamer aangenomen motie. Het betekent de overstap van het voorzorgsprincipe naar een risicogebaseerde benadering.
LTO Nederland vindt het positief dat de ministers hun beleid aanpassen. Na de drastische maatregelen van de afgelopen maanden is het terecht dat de ministers een andere benadering kiezen. We gaan ervan uit dat dit het begin is van het afpellen van de maatregelen om weer toekomst te kunnen bieden aan de houders van melkgeiten en melkschapen.
LTO hoopt dat de ministers deze lijn doortrekken naar de andere Q-koortsmaatregelen. Vanwege de enorme impact voor de bedrijven is er alle belang bij dat zo snel als mogelijk wordt gekozen voor versoepeling van maatregelen. Dit met inachtneming van de volksgezondheid.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief