Gezondheid

Al vanaf 15 juli versoepelingen

De versoepeling van het maatregelenpakket Q-koorts voor zowel Q-koortsvrije als besmette bedrijven, gaat al vanaf 15 juli in. Aanvankelijke zouden de maatregelen voor besmette bedrijven pas op 15 augustus worden versoepeld. Dat maken de ministers Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Klink van Volkgezondheid, Welzijn en Sport vandaag bekend.
Op 15 augustus zijn de resultaten van een onderzoek naar de aanwezigheid van de bacterie bij geruimde drachtige dieren (het ‘Rendac’-onderzoek) definitief en gepubliceerd. Maar omdat de onderzoeksdata uit het rapport al beschikbaar en compleet zijn, de conclusies uit dit onderzoek over de werkzaamheid van het vaccin positief zijn en de conclusies inhoudelijk niet meer zullen wijzigen, vervroegen de ministers de versoepeling naar 15 juli 2010.
De ministers komen hiermee tegemoet aan de motie van de heer Dijkgraaf die op 1 juli door de Tweede Kamer is aangenomen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief