Voeren

Boerenbond Deurne keert vervroegd 1,5 miljoen euro extra uit

Bestuur en directie van Boerenbond Deurne hebben besloten om tot en met oktober 2011 vervroegd een extra nabetaling van totaal 1,5 miljoen euro aan haar afnemers uit te keren. Directe aanleiding hiervoor is de verhoogde liquiditeitsbehoefte in de diverse veehouderij­sectoren in combinatie met de goede resultaten van haar dochterbedrijven (Bracofeed en Retail). 
De afnemers ontvangen over de tot en met juni afgenomen mengvoeders 4 euro (excl. BTW) per ton aan extra nabetaling. Om direct over extra financiële middelen te kunnen beschikken, ontvangen zij daarnaast vanaf heden een extra bonusuitkering van 6 euro (excl. BTW) per ton afgenomen meng­voeders direct op factuur. Deze bonusuitkering loopt tot en met oktober 2011. Wanneer de financiële resultaten bij de aangesloten dochters zich positief blijven ontwikkelen, zal mogelijk ook over de maanden november en december 2011 extra nabetaald worden.
De afgelopen jaren realiseerde de Deurnese producentenvereniging een consistent rendement op het eigen vermogen (REV) van 9,5 %. Dat is structureel lager dan de veevoersector, die een gemiddeld REV van 15,5 % realiseert. Bestuur en directie zijn zich terdege bewust van de mogelijke financiële consequenties van deze extra nabetaling voor hun vereniging. Boerenbond Deurne neemt echter een bewust risico ten aanzien van haar REV om aangesloten leden/afnemers zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit past  bij haar missie van maximale betaalcapaciteit voor de leden/afnemers.
Boerenbond Deurne is verheugd vast te stellen, dat haar nevenactiviteiten juist nu een extra waardevolle bijdrage leveren aan het rendement. Mede daardoor was zij eerder dit jaar al in staat om, naar aanleiding van de dioxine-crisis en de daarmee gepaard gaande slechte opbrengstprijzen, circa 300.000 euro vervroegd uit te keren. De totaal uitgekeerde extra nabetaling komt daarmee voor dit jaar nu al uit op circa 1,8 miljoen euro. Dit jaar zullen deze extra prijscorrecties ongeveer 2,5 keer zo hoog zijn dan in 2010 (was 2 euro/ton).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief