Algemeen

Ausnutria Hyproca bouwt nieuwe fabriek

Zuivelonderneming Ausnutria Hyproca wil in Heerenveen een nieuwe fabriek laten bouwen voor de productie van baby- en kindervoeding. Ook een nieuw hoofdkantoor wordt op deze locatie gebouwd. De bouw moet op 1 januari 2014 beginnen. Dat maakte het bedrijf 23 april bekend.
De redenen voor de uitbreiding zijn de toenemende vraag naar baby- en kindervoeding wereldwijd en een groeiende marktpositie. Vanaf 2015 wil Ausnutria Hyproca de productiecapaciteit van baby- en kindervoeding structureel opschalen. Baby- en kindervoeding op basis van geitenmelk is een van de speerpunten van de zuivelonderneming.
In vakblad Geitenhouderij van april 2013 maakte Holland Geiten Melk (HGM), een onderdeel van Ausnutria Hyproca, al bekend op zoek te zijn naar nieuwe leveranciers van geitenmelk vanwege productie-uitbreiding. Om nieuwe leveranciers-melkgeitenhouders aan te trekken, belooft HGM sinds januari de hoogste melkprijs van de maandelijkse melkprijsvergelijking van het Productschap Zuivel te betalen.
De eerste fase van de bouw van de nieuwe fabriek en hoofdkantoor betreft onder andere de bouw van meng- en verpakkingsfaciliteiten en een hoogbouwmagazijn. De fabrieken in Ommen, Leeuwarden en Kampen blijven operationeel. Voor deze locaties zijn voor 2013 en 2014 investeringen gepland om ook hier aan de toenemende kwaliteits- en capaciteitsbehoefte te kunnen blijven voldoen.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief