Melken

"India belangrijke zuivelimporteur in 2020?"

De vraag naar melk in India is groot, ondanks het feit dat India de grootste melkproducent ter wereld is. Dat meldt Verantwoorde Veehouderij. Veranderende omstandigheden kunnen er toe leiden dat de melkproductie de vraag moeilijk bijhoudt in India.
Dit blijkt uit een onlangs gehouden workshop van IFCN met de partners in India. De levensomstandigheden verbeteren in India, net als de economische situatie. De lonen gaan omhoog. Dat kan een bedreiging zijn voor het huidige systeem van melkproductie in India. Twee tot drie koeien op een familiebedrijf, met voedermiddelen gebaseerd op restanten van gewassen voor de voedingsindustrie. Zo’n familiebedrijf is wellicht niet meer de beste vorm van melkveehouderij voor India. Mogelijk stoppen veel van deze bedrijven, waardoor de totale melkproductie ook kan dalen. En als de vraag naar zuivel dan sneller stijgt dan het aanbod, zal een tekort ontstaan en kan India een belangrijke importeur van zuivel worden.

Melkproductie stimuleren

India zal dit scenario willen voorkomen en door de ontwikkeling van de melkproductie te stimuleren. Dat kan gebeuren door meer melk te produceren op traditionele kleine bedrijven en mogelijk door ontwikkeling en schaalvergroting van melkveebedrijven.
Lees meer over het resultaat: IFCN Regional Workshop 2013 India.

melk-halen-jaipur-india-388945
Bron: National Geographic

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief