Algemeen

Warme geitenmelk is gezondheidsdrank in Taiwan

Veel Taiwanezen nemen voordat ze gaan slapen een glaasje warme geitenmelk. Dat vertelt geitenspecialist Emiel van Haaren in vakblad Geitenhouderij. Geitenmelk wordt in Taiwan gezien als een functioneel voedingsmiddel. Het zou onder meer goed zijn voor de bloedcirculatie en de luchtwegen en helpen tegen diabetes.
De melkgeitenhouderij is een kleine sector in Taiwan. Het land telt ongeveer 360 melkgeitenbedrijven met gemiddeld 166 geiten. Daarnaast zijn er nog zo’n 700 vleesgeitenbedrijven. “De vleesgeitenhouderij is heel professioneel, met ook een professionele marketing”, weet Van Haaren die in 2014 in Taiwan was voor een kennisuitwisseling. “Met behulp van onderzoeksgeld is er een eigen vleesras ontwikkeld.”
De melk wordt in eigen land afgezet. Taiwan kent twee geitenmelkcoöperaties. Opvallend is dat de geitenmelk niet verkrijgbaar is in supermarkten. De Taiwanezen laten de melk dagelijks vers thuisbezorgen.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief