Algemeen

Dak Actie: Veelers isoleerde zijn dak

LTO heeft een Dak Actie opgezet, waarmee het inspeelt op de asbestproblematiek in het agrarische landschap. Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel: “In 2024 dienen al deze daken te zijn gesaneerd. Vandaar dat we via LTO Ledenvoordeel een financieel voordeel bieden aan onze leden. Kingspan Insulation en Eternit zijn onze partners bij deze ‘geld terug’ actie. Als u lid bent, geniet u een inkoopvoordeel dat u normaal niet krijgt.”
Geitenhouders Gerrit-Jan en José Veelers houden in Hengevelde 1.250 geiten exclusief jongvee. Zij maakten onlangs gebruik van LTO’s Dak Actie. Het dak van de geitenstal is voorzien van 1.300 m2 isolatieplaten van licht gewicht, die onder de al aanwezige golfplaten van Eternit zijn bevestigd. Veelers vertelt: “Geiten zijn gevoelig voor grote temperatuurverschillen en warme zomers. De hittestress heeft invloed op de melkproductie, die juist in de zomer piekt. Voor het welzijn van de dieren hebben we besloten te isoleren met LTO’s Dak Actie. We hebben de keuze gemaakt voor Kingspan Selthaan Megaplus. De mooie heldere afwerking aan de zichtzijde, de brandvertragendheid (Euro Brandklasse B) en de betaalbaarheid waren bepalend voor onze keuze.”
Geld terug
Bij Veelers is er dus geen sprake van asbestsanering. Maar ook isolatie van bestaande asbestvrije daken valt binnen de actie. “Het mooie is dat je gewoon je eigen aannemer kiest en die maakt het dak, zoals jij het zelf wilt”, zegt Veelers. “Natuurlijk wel met de beschikbare producten die via de Dak Actie worden aangeboden. Ook onderhandel je zelf over de aanneemsom. Uiteindelijk krijg je over de aangeschafte nieuwe producten van Eternit en Kingspan Insulation het bedrag per m2 via LTO Ledenvoordeel terug.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief