Algemeen

BGA-status voor Hollandse geitenkaas

DSC_0258Hollandse geitenkaas heeft de status van Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) verkregen. De Nederlandse GeitenZuivel Organisatie (NGZO) vroeg de status aan, en onlangs verleende het ministerie van Economische Zaken die.
In het productdossier over Hollandse geitenkaas dat het ministerie van Economische Zaken heeft samengesteld, staat: ‘Hollandse geitenkaas is een traditionele, geografische benaming voor een halfhard, in Nederland geproduceerde natuur- of foliegerijpte kaas.’
In de praktijk komt het erop neer dat Hollandse geitenmelk volledig gemaakt wordt van geitenmelk en afkomstig is van in Nederland gevestigde geitenbedrijven. Hollandse geitenkaas wordt minimaal 25 dagen natuurlijk gerijpt met een korstontwikkeling, of als korstloze kaas in een folieverpakking gerijpt tot een consumentgereed product. Natuurlijke rijping met een korstontwikkeling mag alleen in Nederland plaatsvinden.
“Hollandse geitenkaas” kent nationaal en internationaal erkenning. Dit blijkt wel uit de vele prijzen die zijn gewonnen tijdens internationale keuringen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief