Algemeen

'Geiten leren snel nieuwe taken'

Geiten kunnen verrassend snel nieuwe taken leren. Dat blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Geiten zijn in staat om binnen korte tijd te leren hoe ze voedsel uit een bus moeten liften door met hun bek een hendel te bewegen.
Gek genoeg presteren de dieren niet beter als ze de kunst kunnen afkijken bij soortgenoten, ze krijgen een nieuwe vaardigheid in hun eentje net zo goed onder de knie. Dat melden Britse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Frontiers in Zoology.
De wetenschappers testten het leervermogen van twaalf geiten door de dieren te confronteren met een bus waarin voer zat, dat alleen was te bemachtigen met behulp van een speciale hendel. De dieren moesten met hun bek aan de hendel trekken en deze vervolgens omhoog duwen. Het voedsel viel dan uit de bus in een schaaltje voor de neus van de geiten. Negen van de twaalf geiten slaagden er binnen twee minuten in om deze truc te leren. Tien maanden later werden de dieren opnieuw getest. Ze bleken de vaardigheid toen nog niet vergeten. (Bron: Nu.nl)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief