Melken

Klaas Hokse: ‘Nog zoveel mogelijkheden voor geitenmelk’

Sinds april heeft Klaas Hokse (44) het stokje overgenomen van Ben Wevers, en is hij directeur van Rouveen Kaasspecialiteiten. Hokse denkt dat de geitensector pas aan het begin van de ontwikkeling van het segment geitenkaas staat.

Rouveen Kaasspecialiteiten verwerkt 20 miljoen liter geitenmelk van bijna 30 geitenhouders. De melk wordt verwerkt tot ongeveer dertig verschillende soorten geitenkazen in allerlei vormen, zoals buches, plakken, rollen, gerold in spek en met verfijnde toevoegingen, zoals appel, bosvruchten of champagne. “Maar”, zegt Hokse, “de échte verwaarding gaan we nog meemaken. En geloof me, er zijn nog zoveel mogelijkheden voor geitenmelk. We bouwen op dit moment met zijn allen aan een platform voor geitenmelkproducten en zijn goed op weg om daarin volwaardig te worden. Zo’n BGA-aanduiding helpt daarbij. Daarmee staan we sterk voor de toekomst.”

Werken aan vakmanschap
De nieuwe directeur ziet dat geitenhouders oog hebben voor het produceren van melk van een hoge kwaliteit. Alleen daarmee is een eindproduct van goede kwaliteit te maken. “En als je een product van écht goede kwaliteit hebt, is de prijs van ondergeschikt belang”, denkt Hokse.
Daarnaast vindt Hokse vakmanschap erg belangrijk. “Bijvoorbeeld inzake de volumes die we produceren. We moeten ervoor zorgen dat die ons niet weer dwars gaan zitten.”

Lees het volledige artikel over Klaas Hokse en Rouveen Kaasspecialiteiten in Geitenhouderij 3 van 2016.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief