Melken

Fullwood lanceert nieuwe generatie geitenmelkstallen

Fullwood introduceert een nieuwe generatie geitenmelkstallen met Quick-Cap. De Quick-Cap is een melktechniek waarmee volgens de makers geiten sneller gemolken kunnen worden.

Een component in de Quick-Cap-melkstal is de GO15. De techniek van de GO15 draagt volgens Fullwood bij aan meer comfort voor zowel de geiten als de melker zelf. Door de GO15-techniek zijn de twee melkbekers niet aan elkaar gekoppeld. Elke melkbeker is daardoor flexibel en kan zijn eigen optimale uierpositie kiezen. Ongeacht de vorm van de uier. Zo worden beide uierhelften gelijkmatiger en volledig uitgemolken.

Naast volledig uitmelken zorgt de GO15 ook voor ergonomisch en vlot melken. De geit wordt namelijk achterwaarts gemolken. Bovendien liggen de melkbekers altijd in dezelfde positie daar waar de melker ze verwacht; op ideale grijphoogte. Zonder te bukken of te draaien wordt het melkstel onder de uiers geplaatst.

Geiten_Fullwood

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief