Algemeen

Geitenhouderij Pebe vestigt hoop op Raad van State

Geitenhouderij Pebe in Schaijk hoopt dat de Raad van State snel de weg vrij maakt voor de bouw van een melkrundveestal in Schaijk. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Veehouders Geert-Jan en Marcel Peters stapten woensdag in hoger beroep naar de Raad van State om een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch van tafel te krijgen. Als het ze lukt zal de gemeente Landerd de Schaijkse veehouders vrijwel zeker een bouwvergunning voor een ligboxenstal voor 900 melkkoeien moeten verlenen.

De gemeente Landerd ziet dat helemaal niet zitten, bleek tijdens de rechtszaak in Den Haag. “Gemeente Landerd wil koste wat het koste een verdere intensivering van de veehouderij aan de Duifhuisstraat voorkomen”, zei de gemeentewoordvoerder. Landerd blokkeerde eerder een bouwaanvraag voor een stal voor 900 koeien omdat de gebroeders Peters niet over voldoende weidegrond zou beschikken. Om 900 koeien te voeden heb je ruim 200 hectare gras- of maïsland nodig. De gebroeders Peters beschikken over 213 hectare gras. De uitspraak volgt over een paar weken.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief