Algemeen

Aandacht voor geit op RMV

Op 7, 8 en 9 maart vinden de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) plaats in de evenementhallen in  Venray. Dit jaar is er extra aandacht voor de geitenhouderij.

Een route ‘geitenhouderij’ voert de bezoeker langs exposanten die in diverse aspecten van de sector werkzaam zijn. Een lijst met exposanten die deelnemen aan deze route kun je hier vinden.
Daarnaast is er voorafgaand aan de beurs op dinsdag 7 maart het symposium ‘Boeren is voeren, toekomstgericht geiten voeren’, georganiseerd door Denkavit, ForFarmers en Lely. Het symposium wordt geleid door Karin van der Toorn, programmaleider van de Duurzame GeitenZuivel Keten. Gert van Trierum is productmanager bij Denkavit en hij zal vertellen over programmeren van lammeren. Jelle van de Mortel, opfokspecialist bij ForFarmers, zal ingaan op de voeding tijdens de groeifase van de geit. Wilke Rijks, Farm Management Specialist bij Lely vertelt over automatisch voeren bij melkgeiten.
Na afloop van het symposium kunnen deelnemers gebruikmaken van de lunch. Opgeven voor het symposium doe je via deze website.
(Om na het symposium de beurs te bezoeken dien je apart een kaart te kopen).

Verder is er een video verschenen, een vierde in de serie BoerenZaken die exposanten van de RMV aan het woord laat, waarin Roy Maar van Alpuro Breeding te zien is. Hij adviseert geitenhouders over lammerenopfok, voeding, huisvesting, klimaat en management. Met deze serie video’s wil Evenementenhal in beeld brengen hoe agrarisch ondernemers omgaan met de uitdagingen in hun sector.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief