Fokkerij | Gezondheid

Onderzoek naar schijndracht

Rianne Klerx is laatstejaars student Diergeneeskunde en zij doet een onderzoeksstage bij GD met als onderwerp schijndracht bij melkgeiten.

Rianne zal door middel van een enquête en een verdiepingsslag op een aantal melkgeitenbedrijven de aandoening schijndracht onderzoeken. Het doel is om te kijken naar het voorkomen van de aandoening en de risicofactoren die daar bij horen. Ook zal Rianne onderzoeken of er behandeld moet worden en wanneer dit het geval is hoe dit het beste kan worden uitgevoerd.

Voor dit onderzoek zal ze in eerste instantie op korte termijn geitenhouders benaderen met het verzoek om een enquête in te vullen. Mocht u nu geen uitnodiging hebben gehad maar wel graag willen meewerken aan dit onderzoek, stuur dan een e-mail naar Rianne R.Klerx@gddiergezondheid.nl met daarin uw UBN en e-mailadres. U krijgt de enquête dan toegestuurd. Onder de deelnemers verloot GD tien Mineralenchecks (tank)melk.

De resultaten van het onderzoek van Rianne zullen openbaar worden.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief