Algemeen

Twee gouden kazen bij de Mèkkerstee

Twee biologische geitenkazen van de Mèkkerstee zijn tijdens de International Cheese Awards in Engeland, eind juli, bekroond met goud. Het gaat om de nieuwe variant met truffel en de geitenkaas met fenegriek. Die laatste kreeg zelfs in twee rubrieken het goud toebedeeld.

De Mèkkerstee geitenkaas met fenegriek is op Hollandse bodem al meerdere keren bekroond met mooie prijzen. Dit jaar dus ook in Engeland. In twee categoriën heeft deze kaas goud gewonnen.
De geitenkaas met truffel is nieuw in het assortiment van de Mèkkerstee en werd in het klassement beste biologische kaasspecialiteiten nummer 1. In deze kaas zijn biologische truffels toegevoegd, zonder kunstmatige aroma’s. De verwachting is dat deze kaas ook een echte blijver wordt in het assortiment van de Mèkkerstee.

The International Cheese Awards

De International Cheese Awards is een jaarlijkse keuring in Nantwich (Engeland). Ongeveer 27 landen stuurden in totaal 5.600 kazen in, in ca. 230 categorieën. De jury, die voornamelijk keurt op smaak en textuur, wordt gevormd door zuivelspecialisten en mensen met een horeca-achtergrond.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief