Voeren

Vomach wordt importeur Teagle

Van Ommeren Machines (Vomach) uit Lunteren is nu importeur van Teagle. Het Engelse Teagle is bekend geworden met een grote range Tomahawk instrooi- en voedermachines.

Teagle Machinery is een familiebedrijf met zo’n 150 medewerkers, en het exporteert naar 35 landen wereldwijd. De Tomahawk instrooi- en voedermachines kunnen op elke gewenste lengte hakselen of malen. Bijna alle componenten maakt Teagle in eigen huis in de 20.000m2 grote fabriek, die voorzien is van alle moderne apparatuur zoals metaalsnijmachines, lasrobots en een poeder-coatingstraat.
Vomach is blij met het importeurschap. De machinefabrikant hoopt veehouders zo nog beter van dienst te kunnen zijn. “De melkveehouderij vraagt meer en meer naar machines die stro niet alleen hakselen, maar ook malen op lengte. Het product wordt vervolgens gebruikt als strooisel voor ligboxen en als structuurbron in het mengrantsoen. Daarnaast is er vanuit de geitenhouderij meer vraag naar grote machines die tot 4 balen tegelijk kunnen vervoeren en uitdoseren”, aldus Henri van Ommeren van Vomach.

Van Ommeren Machines was al sinds 2008 dealer van Teagle, maar heeft nu het importeurschap voor geheel Nederland. Naast de producten van Teagle, vermarkt Vomach ook het Amerikaanse Haybuster (zware stro-maalmachines) en het Engelse Spread-a-Bale (hydraulische stroverdelers).

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief