Algemeen

Getouwtrek om geitenhouderij Velswijk

In Velswijk is onrust ontstaan bij buurtbewoners over de uitbreiding van een geitenhouderij. Dat meldt Omroep Gelderland. De betreffende geitenhouder in het Gelderse dorp had de vergunningsaanvraag gedaan net voor de uitbreidingsstoep.

De omwonenden willen koste wat kost de uitbreiding van het bedrijf, van 1.300 naar 2.000 geiten, tegenhouden. Volgens de omwonenden hebben acht buurtbewoners long- en luchtwegklachten gekregen door de geiten.

De geitenhouder had in januari al plannen ingediend bij de gemeente Bronckhorst. De stop van de provincie geldt alleen voor plannen die na augustus zijn ingediend. De gemeente moet nu een beslissing nemen over de uitbreiding. De omwonenden vinden het van de gekke dat er wellicht meer geiten komen. Terwijl de provincie zo duidelijk heeft gezegd dat er geen geit meer bij moet komen. Dinsdag 31 oktober neemt de gemeente Bronckhorst een besluit over de uitbreiding van de geitenhouderij. (Omroep Gelderland)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief