Algemeen

Geitenstop in Utrecht

De provincie Utrecht verbiedt vanaf woensdag 11 juli de vestiging en/of uitbreiding van geitenhouderijen van meer dan 10 geiten. Ook het omzetten van bestaande agrarische bedrijven naar geitenhouderijen met meer dan tien geiten, is niet meer mogelijk.

Provinciale Staten van Utrecht heeft dit, mede op aanraden van de GGD regio Utrecht, besloten omdat er ‘aanblijvende onduidelijkheid’ is over de oorzaak van mogelijke gezondheidsrisico’s van geitenhouderijen voor hun directe omgeving.
Zolang er onduidelijkheid bestaat over de precieze oorzaken, vindt de provincie het nodig dat het aantal gehouden geiten in de provincie niet verder toeneemt. Daarom laat de provincie nu uit voorzorg geen vestiging, uitbreiding, of omzetting naar geitenhouderijen met meer dan 10 geiten toe. De regeling geldt in ieder geval totdat er hier meer duidelijkheid over bestaat.

Het verbod wordt opgenomen in de nog te wijzigen Provinciale Ruimtelijke Verordening.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief