Gezondheid

Vrouwenstudiedag over hygiëne

Op 21 juni vond de Vrouwenstudiedag van Voergroep Zuid plaats. De studiedag stond in het teken van hygiëne: ‘Hoe houd ik ziektes buiten mijn bedrijf’.

Deze dag – speciaal voor vrouwen werkzaam in de geitensector – werd georganiseerd in samenwerking met MS Schippers. De dag begon met een presentatie over het belang van een hoge gezondheidsstatus. Besproken thema’s waren reinheid tijdens het melken, infectiedruk, lammerenopfok, huisvesting, preventie en het belang van protocollen. Na een inleiding van MS Schippers en het belang van hygiëne in het algemeen, werd een bezoekje gebracht aan de HyCare stal voor vleesvarkens. Doordat men in de varkenshouderij al heel lang bezig is met hygiëne op bedrijfsniveau werd door een specialist Varkenshouderij van MS Schippers in een presentatie de link gelegd tussen de varkenshouderij en de geitenhouderij op het gebied van hygiëne. De dag werd afgesloten in de Schippersbar en alle deelnemers gingen met een goody bag naar huis. De aanwezige vrouwen en Voergroep Zuid kijken terug op een geslaagde dag.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief