Algemeen

Geitengeluk wint Cum Laude-award met kwark

Lisanne van de Mast en Roy Maar van geitenboerderij Geitengeluk in Siebengewald hebben op de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas op 1 oktober de eerste prijs in de wacht gesleept in de categorie verse kaas/kwark. Het was de beste kwark van zestien inzendingen.

De jury gaf de geitenkwark van Geitengeluk 96,5 van 100 punten en zei over het product: ‘vol auromatisch van smaak, je proeft echt het geluk van de geiten’.
De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef en De Molkerei in Sint Annaparochie behaalden ook goud in de categorie verse kaas/kwark; ze kregen respectievelijk 95 punten en 91,5 punten.

De awards werden uitgereikt op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten. Ook in de categorieën yoghurt, hangop en Griekse yoghurt, boter, karnemelk en zachte kaas met witschimmel werden prijzen overhandigd aan de winnaars. De Cum Laude Awards worden georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief