Gezondheid

Opnieuw 3 Europees specialisten bij GD

Karianne Lievaart-Peterson, Piet Vellema en René van den Brom, alle drie dierenarts bij GD, hebben het herregistratieproces van het European College of Small Ruminant Health Management (ECSRHM) met succes doorlopen. Zodoende zijn zij opnieuw tot 2023 Europees specialist Gezondheidszorg Kleine Herkauwers (officieel Diplomate of the European College of Small Ruminant Health Management).

De GD ziet deze specialisatie als een onafhankelijke bevestiging van het feit dat GD op hoog niveau diergeneeskundige zorg verleent, adviseert en meedenkt. René van den Brom: “Mensen weten ons nu nog beter te vinden in binnen- en buitenland, bijvoorbeeld om mee te werken aan wetenschappelijke artikelen of om lezingen te geven. En het maakt informatie uit het buitenland nog makkelijker toegankelijk.”

Om deze titel te behouden, moeten de dierenartsen zich elke vijf jaar opnieuw laten registreren, en bewijzen blijven aanleveren van hun professionele activiteiten. Karianne Lievaart-Peterson: “Daarnaast fungeren we als visitekaartje van het ECSRHM. We begeleiden bijvoorbeeld trainees die de opleiding tot specialist volgen. Zij gaan met ons mee naar bedrijven en we gaan samen een interessant onderwerp uitpluizen. Op deze wijze willen wij onszelf en GD profileren als specialisten op het gebied van Gezondheidszorg van Kleine Herkauwers.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief