Harry en Magda hadden niet direct de juiste methodiek te pakken. Iets nieuws proberen gaat tenslotte met vallen en opstaan. Zo waren ze gewend om de lammeren op 12 kg te spenen. Nu de lammeren bij de moeders dronken, hadden ze dat gewicht soms al op 6 weken leeftijd in plaats van 12 weken bereikt. Maar op 6 weken spenen ging niet. “Blijkbaar gaat het echt om de leeftijd en hebben lammeren die 12 weken nodig om hun maagdarmstelsel klaar te maken voor het verwerken van hooi en brok”, zegt Harry. Dus worden de lammeren gespeend op 3 maanden. Dan nemen ze al hooi en brok op en wegen ze gemiddeld 20 kg. “Dit blijkt bovendien een heel natuurlijk moment, want de moeders zijn dan het geduw en getrek aan hun spenen zat en trappen de lammeren weg.”
Jouw gratis Premium-artikelen zijn op...
Wil je gratis 14 dagen Premium toegang?
Gratis proefabonnement registeren
...en lees direct verder.
Heb je al een profiel? Log dan in