Algemeen | Lammeren

Bio Goat Meat genomineerd voor internationale prijs

Bio Goat Meat, een coöperatie van 35 biologische geitenhouders, is genomineerd voor een Food Heroes Award in de categorie ‘mannelijke dieren’. De Food Heroes Award is een internationale prijs voor initiatieven die voedselverspilling tegengaan.

Bio Goat Meat is genomineerd vanwege haar inzet voor de vermarkting van geitenvlees van bokjes, zodat het niet verspild wordt maar op het bord belandt. De doelstelling van de coöperatie is om de bokjes geboren op de biologische melkgeitenbedrijven op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in het biologische segment. In het oprichtingsjaar 2018 kwam de coöperatie veelvuldig in het nieuws, werden er ‘boktoberfesten’ georganiseerd en werden er al meer dan 1.000 chevons (bokken van 6-8 maanden) verkocht. Geitenvlees is letterlijk en figuurlijk beter op de kaart gekomen.

Erkenning

Dat bleef niet onopgemerkt. De jury verkoos Coöperatie Bio Goat Meat uit de 76 inzendingen tot een van de drie finalisten in de categorie mannelijke dieren. Voorzitter van Bio Goat Meat Heinie Alting is erg verheugd met de nominatie: “Biologisch geitenvlees op de kaart zetten is geen eenvoudige opgave. De nominatie is een hele mooie erkenning voor de inspanningen van het afgelopen jaar.”

Stemmen voor publieksprijs

De andere twee finalisten in de categorie mannelijke dieren zijn InOvo en Bickus. De prijzen worden uitgereikt tijdens de CFIA-fair in Rennes, Frankrijk. Tijdens de speciale Award Show zullen de winnaars de prijzen uitgereikt krijgen uit handen van de voorzitter van de jury, EU-commissaris Gezondheid en Voedselveiligheid Vytenis Andriukaitis. Er worden prijzen uitgereikt in drie categorieën: groente en fruit, mannelijke dieren en vis en schaaldieren. Er is voor elke categorie ook een publieksprijs. Hiervoor kan gestemd worden via https://vote.foodheroesaward.eu/

Food Heroes Finalist

De Food Heroes Award is een initiatief van instanties uit meerdere Europese landen, waaronder ZLTO (Nederland), University of Lincoln (Groot-Brittannië), Flanders District of Creativity (België), Association des Chambres d’Agriculture (Frankrijk) en Bord Lascaigh Mhara (Ierland). Zij hebben de Food Heroes Award in het leven geroepen om initiatieven te ondersteunen die iets doen tegen voedselverspilling. Wereldwijd gaat nog altijd een derde van alle voedsel verloren.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
AlgemeenLammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief